Zorg ervoor dat je condooms koopt en draagt

Het is niet onbekend dat onveilig vrijen niet handig is om te doen. Het zit hem al in de naam: ‘onveilig’. Dit slaat op de gevolgen van de seks zonder condoom. Je kunt namelijk een seksueel overdraagbare aandoening krijgen of ongewenst zwanger raken. Voorbeelden van een SOA is HIV, syfilis of een druiper. Ik hoef vast niet uit te leggen waarom je deze ziektes liever niet krijgt. Hoewel deze SOA’s duidelijk voel- en zichtbaar zijn, zijn sommige SOA’s dit niet, terwijl je mensen wel kunt aansteken. Zorg er daarom voor dat je condooms koopt en draagt of jezelf en je bedpartner laat testen.

Waarom een condoom?

Naast condooms zijn er nog veel meer verschillende soorten voorbehoedsmiddelen. Deze zijn echter vaak alleen bescherming tegen zwangerschap. Daarnaast werken sommige voorbehoedsmiddelen alleen als ze bijgehouden worden, zoals de pil die je dagelijks moet slikken. Daarom is een condoom erg makkelijk en beter. Een condoom zorgt ervoor dat er geen direct contact komt, waardoor SOA’s onder de voorhuid en in slijm niet overgedragen kunnen worden en zodat het zaad van de man niet in de vagina terecht komt. Hierdoor is het bescherming tegen SOA’s en zwangerschap.

Kopen

Je kunt condooms bestellen bij deze seksshop. Hier vindt je allerlei verschillende soorten en maten die je gewoon anoniem kunt bestellen.