Loonadministratie is een vervelende klus.

Administratie is het meest vervelende klusje binnen het bedrijf. Als ondernemer kies je er voor om voor jezelf te beginnen en weet je dat dit er bij komt kijken, maar het is altijd meer dan dat je zou willen. Je bent er veel meer tijd aan kwijt dan leuk is en het is veel te ingewikkeld om even snel te doen. 

Loonadministratie uitbesteden is iets waar je misschien niet snel voor zal kiezen maar voor jou en je werknemers misschien wel veel prettiger is dan dat je het zelf zult doen. Zodra je het uit handen geeft kunnen jij en je werknemers erop vertrouwen dat het altijd stipt op tijd word uitbetaald en altijd het goede bedrag zal zijn.

Zodra je zit zelf zult doen en het komt er een keer niet van dan betekend dit direct dat het salaris van je werknemers niet uitbetaald word. Dit heeft gevolgen voor je werknemers want zij rekenen wel iedere maand op een bepaald bedraag natuurlijk. 

Daarnaast is het ontzettend vervelend als het niet goed gebeurd en als je de salarisadministratie uitbesteed kun je er van uit gaan dat het wel altijd op tijd en strikt word gedaan. Deze mensen hebben er verstand van en weten hoe ze dit aan moeten pakken om alles netjes en altijd op tijd te kunnen regelen.